HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
 02.07.2014

Meljnjaki pobjednici malonogometne lige Jesenje 2014.

Jubilarna 15. po redu liga malog nogometa Općine Jesenje 2014. započela je početkom ožujka u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Jesenje. U proteklim godinama u ligi su se natjecale samo ekipe sa područja općine a ove godine organizator se odlučio za otvorenu ligu za koju su se uz domaće prijavile i ekipe Policijske postaje Krapina, Vrbna, Koprivnice Zagorske i Kr Boysi iz Podgore, ukupno 11 ekipa

Pokazalo se to kao pun pogodak, jer je natjecanje već u prvom krugu lige ponudio iznimno zanimljiv i atraktivan nogomet gdje je svaka ekipa mogla pobijediti svaku, a sama liga neizvjesna i napeta do samog kraja.

Nakon odigranog prvog kruga u završnicu koja se tradicionalno održava povodom dana Općine Jesenje plasiralo se 8 ponajboljih ekipa. Završnica je unatoč pljusku koji je svako malo osvježio igrače održana 24. lipnja na igralištu OŠ Jesenje s početkom u 1800 pa sve do ranih jutarnjih sati.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Generacija 89/90 koja je završila na prvom mjestu nakon odigranog prvog kruga očekivano je i s lakoćom pobijedila Kr-Boyse rezultatom 7:1. U drugoj utakmici Donje Jesenje je uspjelo iznenaditi i zasluženo pobijediti favoriziranu ekipu i glavne konkurente za ovogodišnji naslov ekipu Žali Bože rezultat 4:0 za D. Jesenje. Ekipa PP Krapina očekivano je bila bolja od mlade ekipe Asevi te pobijedila 8:3. U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Meljnjaki nisu pružili nimalo šanse višekratnom osvajaču naslova ekipi Cerja za prolazak u polufinale te ih uvjerljivo pobijedili 9:1.

Izuzetno je bila zanimljiva prva polufinalna utakmica između ekipa Generacija 89/90 i Meljnjaka. Generacija 89/90 je povela golom Vlahovića i čvrsto se držala čitavo prvo poluvrijeme, no ipak na krilima braće Kovačec (Alen 2 pogotka, te Ivan sa 3 pogotka), Meljnjaki okreću rezultat i uvjerljivo sa 6:2 slave ulazak u finale. Druga polufinalna utakmica pružila je iznimno zanimljivu borbu za ulazak u finale, ekipa PP Krapina vodila je sa 2:0, i sve je izgledalo da će biti drugi finalist, no uporna i borbena ekipa Donjeg Jesenja uspjela je izjednačiti rezultat na 2:2, te izboriti izvođenje penala, u kojem je Donje Jesenje ipak bilo preciznije i uspješnije.

U utakmici za treće mjesto opet pregršt preokreta, ekipa PP povela je 2:0 da bi Generacija 89/90 organiziranom igrom i upornošću uspjela izjednačiti i preokrenuti rezultat te u konačnici pobijediti rezultatom 6:3. I ovogodišnje finale unatoč lošim uvjetima ponudilo je za uporne gledatelje iznimno lijep nogomet sa bezbroj atraktivnih poteza sa jedne i druge strane. U  nadmudrivanju dobrih znanaca povela je ekipa Donjeg Jesenja, no ubrzo Meljnjaki preuzimaju stvari u svoje noge, te uz stalan pritisak i konkretniju igru okreću rezultat na konačnih i zasluženih 3:1. Značajan doprinos tome dao je i vratar Meljnjaka Silvio Kovačec svojim obranama, te je ujedno i proglašen najboljim golmanom lige (4 primljena pogotka u završnici). Veliku zaslugu za pobjedu Meljnjaka ima i  Ivan Kovačec (Ija) koji je dirigirao cijelom ekipom Meljnjaka i predvodio ih do finala i pobjede, a bio je i najbolji strijelac završnice sa 8 postignutih pogodaka. Valja napomenuti da su završnicu lige Meljnjaki odigrali bez zamjena sa samo 6 igrača, jer su imali čak 4 ozlijeđena igrača u svojim redovima. Dokaz je to da  su zasluženo osvojili ovogodišnju ligu, jer su pokazali veliki sportski  duh i želju za pobjedom, a to  zajedništvo dokazali su proslavom do ranih jutarnjih sati.

                                                                                                                                     

Fotogalerija


Zadnja promjena: 02.07.2014. u 02:17 sati | Prikazano 7718 puta
Vezani članci
Lokalni izbori 2021;obavijest biračima
Obavijest mještanima o privremenom zatvaranju NC Gornje Jesenje Gornji Lužani
Strateška procjena utjecaja na okoliš za IV. izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Općine Jesenje
Sretan Uskrs
IV Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Jesenje
Izvršenje Proračuna Općine Jesenje za 2020. godinu
Dvadeset prva sjednica Općinskog vijeća
POSTUPAK JEDNOSTAVNE NABAVE usluga obavljanja komunalnih djelatnosti održavanja javne rasvjete
Izobrazba o sigurnoj upotrebi pesticida
Obavijest mještanima o kontroliranom spaljivanju korova i niskog raslinja
Čestitamo Međunarodni dan žena
Javni natječaj za sufinanciranje projekata/programa udruga u 2021. godini
Besplatna izrada interenet stranica OPGova
JAVNI POZIV za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Općine Jesenje
JAVNI POZIV za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Statutarne odluke o izmjenama Statuta Općine Jesenje
Humanitarna akcija-Pomozimo obitelji Špišić Jurešić
Plan nabave za 2021. godinu
Javni poziv o započinjanju postupka evidentiranja nerazvrstanih cesta
Državna cesta D74 od ponedjeljka otvorena za promet
Državna cesta D74 do daljnjeg zatvorena
Signalizacija na lokalnoj cesti L22010 za naizmjenično puštanje prometa u zaselku Podvinci
Zatvorena državna cesta DC74 Žutnica-Gornje Jesenje-Bednja
Obavijest mještanima za prijavu štete nastale od potresa